• 934 03 29 40
  • abello@emmca.online

El projecte

L’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet (EMMCA) és el servei públic d’educació artística de la ciutat, i té per objectiu que cada dia més persones practiquin la dansa, la música i el teatre. Volem, a més, que ho pugui fer tothom, de tots els barris, tots els sectors socials i totes les edats. Amb la tasca de l’EMMCA, la pràctica artística esdevé un espai de cohesió social i una eina d’èxit escolar, construint una nova manera de viure junts i juntes.

I com aconseguim tot això? 

Repensant la manera d’ensenyar i d’aprendre. Fem teatre, dansa i música en diversos estils, sense jerarquies (música clàssica, tradicional, jazz, pop rock, etc.), i sempre en grup. Aprenem les arts per practicar-les, i els aprenentatges esdevenen significatius perquè els compartim. Tota l’activitat artística de l’EMMCA està profundament vinculada a tota la vida cultural de la ciutat.

Una de les estratègies que ha aconseguit a arribar a tots els sectors socials de la ciutat ha estat el desplegament de projectes de col•laboració amb escoles de primària, en el marc del programa municipal Fem Tàndem L’H. El professorat de l’EMMCA entra dins l’horari escolar d’escoles amb alumnat d’entorns especialment vulnerables per desplegar-hi programes de pràctica de la música, la dansa o el teatre.

Un d’aquests Tàndems és amb l’Escola Josep Janés on, gràcies al suport de la Fundació Daniel et Nina Carasso, l’alumnat aprèn jazz manouche tocant el violí, la guitarra o el contrabaix. Aquest és l’únic Tàndem on s’utilitza aquest estil musical, el més representatiu i singular que de l’EMMCA, i juntament amb el Festival Django LH i l’Associació de Músics i Aficionats al Jazz Manouche fa de L’Hospitalet un clúster d’iniciatives dedicades a fer viure l’estil de Django Reinhardt.

Wallstreet is an elegant and modern theme for business websites.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eros elit, pretium et adipiscing vel, consectetur adipiscing elit.
See All Features